četrtek, 1. maj 2008

Jazz Cerkno 2008

Od 15. do 17.5.2008 se je odvijal festival Jazz Cerkno 2008. Tokratni 13. festival jazz glasbe je ponudil mnogo zanimivih galsbenih izvajalcev. Vzporedno s festivalom je potekala delavnica koncertne fotografije, ki jo je vodil Žiga Koritnik, priznan slovenski koncertni fotograf.
Festival je gostil svetovno znana imena jazz glasbe (European Movement Jazz Orchestra, Lovro Ravbar, Zlatko Kavčič, Han Bennink,...). Ob začetku festivala smo fotografi dobili pisno obvestilo, da je nizko pred odrom dovoljeno fotografirati le prvih 5 minut koncerta, v nadaljevanju koncerta pa le ob straneh in za publiko (ki je je, roko na srce, prvi dan bilo bore malo).
Fotografiranje koncertov, kjer je glasba v določenih delih zelo tiha, je zelo neugodno. Takrat se moraš resnično zadrževati, saj je fotografiranje v tistem trenutku STROGO prepovedano. Še danes mi po glavi roji stavek, ki ga je povedal eden od organizatorjev koncerta: "Najprej je izvajalec, nato publika, za tem dolgo nič in komaj po tem fotografi."

Naj še naklonim nekaj besed mojstru fotografije Koritniku in vsem udeležencem delavnice. Bilo je fantastično. Poseben čar je dala manjša skupina, saj smo se spoznali, sprostili in izmenjali mnenja. Poči - tebi pa še 1x vse naj naj!! Žiga, tebi pa, kapo dol.

V nadaljevanju so na ogled posebej izbrane fotografije.


Jazz Cerkno 2008


Manuel Mengis


European Movement Jazz Orchestra


Yedo Gibson


Flo Haffner


Giovanni Maler


Han Bennink


Ibadet Ramadani


Jani Moder


Damir Imanović


Damir Imanović Trio


Dominic Duval


Edvin Hadžič


Žiga Koritnik

1 komentar:

uros pravi ...

fajn, fajn, so mi všeč, še posebej manuel, yedo, flo, ibadet, jani, dominic. a veš, da sem bil jst tud na jazzCerkno... sem objavil par srednjih žalosti. no s prvo sem še kr zadovoljen. lp